barbell-glute-bridge

Minimalista comb és popsiformáló edzésprogram

 

Aki ismer engem az tudja, hogy szeretek guggolni. Sőt, nem egyszerűen csak szeretek guggolni, imádok guggolni. A guggolásnál csak az elemelést szeretem jobban, de ha jobban belegondolok, az elemelésnél meg a guggolást szeretem csak jobban. Hajjajj, nem is lehet dönteni, hogy melyik királyabb gyakorlat, úgyhogy kiegyezem magammal abban, hogy a lábak és farizmok edzése király dolog.

 

Az Erőbarlangban egyetlen tanítványunk sem hanyagolja el a lábait, ugyanis minden edzésnapon gyakorolják valamilyen formában a guggolás, csípőcsapás mozdulatát, amit gyakran kiegészítünk különböző állatjárásokkal és cipekedéssel.

 

Tovább a cikk folytatásához

image_print
Medvehagymás szendvicskrém

Medvehagymás szendvicskrém

Egy egyszerű, de annál jobb recept :)

 

Hozzávalók:

  • 100 g juhtúró
  • kb. 3 ek tejföl
  • 10 levél medvehagyma

 

Elkészítés:

A medvehagymát összevágjuk apró kockákra (a szárát ne tegyük bele). A juhtúrót kikeverjük a tejföllel (attól függ ki, hogy szereti, ha folyósabban, akkor több tejföl kell bele, ha szárazabban, akkor kevesebb). Ne sózzuk, mert a juhtúró nagyon sós! Beletesszük a medvehagymát és jól elkeverjük. Friss zöldségekkel tálaljuk!

 

Elkészítési idő: 10 perc

 

Timi

Minden szószban két kanál

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

image_print
sernik túrótorta totuból

Hamis túrótorta – olyan finom, nem mondod meg, hogy nem igazi!

 

Ha sok minden nem is, egy valami biztosan igaznak bizonyult paleo időszakomból (pontosabban: a paleo tanításokból): a túró pattanásokat okoz. Számomra legalábbis nagyon, ezért nem bírok túrót fogyasztani. Eleinte ellenkeztem, hogy kipróbáljam a totu tojásfehérje túrót, de végül beadtam a derekam és nem csalódtam! Bekeverve tényleg felveszi a túró ízét (és állagát). Túrós csusza után most egy igazi túrós süteményt kívántam meg, így a lengyel szernyikhez hasonló finomságot sütöttem.

Tovább a süteményhez

image_print
Back-Pain-01

Sportsérülések és rehabilitáció – hát

 

A kisebb sérülések, fájdalmak rehabilitációjáról szóló cikksorozat mostani részében a hát, a gerinc lesz a téma.

Az itt leírtak nem helyettesítenek semmiféle gyógytornát, szakemberrel való személyes konzultációt. A gerinc esetében főleg nem, itt most az előző cikkekkel ellentétben nem is sérülések rehabilitációjáról írnék, inkább egy kis általános segítség kisebb háti fájdalmakra. Ha a sok ülőmunkától, helytelen testtartástól fájdogálni szokott a derekad, vagy a nyakad, a hátad felső része, ezekkel a nyújtó és erősítő gyakorlatokkal kiegészítve az edzésterved, sokat tehetsz a javulásért.
Tovább a cikkhez

image_print
hízás terhesség alatt

Mennyi hízásra számíthatsz terhesség alatt?

 

Szeretnék egy régi cikket kiegészíteni most, hogy én is ebbe a “helyzetbe” kerültem és végre van rálátásom a dolgokra.

 

Nincs olyan, hogy terhesség alatti ideális hízás, mert mindenkinek a teste más változásokon fog keresztül menni. Van, aki az elején a rosszulléteknek köszönhetően fogy és van, aki már akkor is hatalmas étvággyal rendelkezik. Van, akit ágynyugalomra intenek és van, aki vígan edz hetente többször. Van, akinek székrekedése lesz és van, akinek hasmenése. És még sorolhatnám….

A hízás önkéntelenül is megtörténik, ezért is fogalmazok a címben úgy, hogy mire számíthatsz. Viszont ez csak egy lehetőség. Nem biztos, hogy veled is pont így történik.

Tovább a cikk folytatásához

image_print
Habkönnyű túrófelfújt - adventi naptár 23.

Habkönnyű túrófelfújt – adventi naptár 23.

 

Felfújtat akkor sütök, ha gyorsan valami édességre vágyunk. Életem párja odavan érte, pláne azért, mert diétás verzióban is tökéletes. Szóval felfújtra fel!

 

Hozzávalók hat formához:

  • 25 dkg túró
  • 4 tojás
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 4 dkg nyírfacukor
  • 5 dkg nyírfacukor v kb. 3 ek méz
  • 1 citrom
  • csipet só

 

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítem. A 4 tojássárgáját az 5 dkg nyírfacukorral vagy a mézzel, a vaníliával és a citrom reszelt héjával simára és halványsárgára keverem (akkor jó, ha homogén lesz). Utána beleteszem a túrót és jól elkeverem. A tojásfehérjéket a csipet sóval és a 4 dkg cukorral kemény habbá verem,majd a túróhoz keverjük óvatosan, hogy a fehérje ne essen össze. A tálkákat vajjal kikenem, majd beletöltöm a tésztát, és mind egy tepsire teszem. 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütöm. Ha szépen feljött, frissen tálalom, hiszen ahogy hűl összeesik. Még finomabb, ha valamilyen gyümölcsszósszal vagy lekvárral tálaljuk.

 

Tipp: Ez a recept nagyon lágy, hiszen nem tartalmaz semmi sűrítő anyagot. Habgaluska állagú lesz a felfújt. Aki tésztaszerű érzésre vágyik, az próbálja ki a lisztes vagy a búzadarás túrófelfújt recepteket.

 

Elkészítési idő: 15 perc+15 perc sütés

 

 

Timi

Minden szószban két kanál

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

image_print