A legjobb gyakorlat a popsira és a combhajlítókra – magasított egylábas csípőemelés. VIDEÓVAL

Sokáig gondolkoztam, vajon melyik az a gyakorlat, amelyik olyan hatással lehet a lábakra, mint a húzódzkodás a felsőtestre /amely az egyik legjobb, ha nem “A legjobb” gyakorlat/. Most úgy tűnik, hogy jó úton járok…

 

 

Ha még sohasem végezted a gyakorlatot, ajánlom, hogy olvasd el az egylábas csípőemelésről írt cikkemet. Különböző progressziókat látsz benne, kezdőtől haladóig.

 

Az egylábas csípőemelést lehet súlyokkal is nehezíteni. Én már 35 kilóval nehezítettem egy lábra úgy, hogy a vállaim magasan voltak, de a lábam a földön… ehelyett most azt választottam, hogy nem csak a vállaimat, hanem a lábaimat is magasabbra helyezem. Minél magasabbra tudod tenni őket, annál jobban dolgoznak a combhajlítók és a farizmok. A képen és a videón látható magasságban már a törzs izomzata is kellőképpen bekapcsolódik…

 

Ha tehát magasítani szeretnéd a gyakorlatot, fokozatosan kezdd el. Mikor a vállad és a lábfejed egymagasan van, az már nagyon jó, innen próbáld olyan mélyre leengedni magad, hogy a feneked majdnem leérjen a földre (de persze ne érjen le). Ügyelj, hogy a vállaidat helyezd a magasításra és ne a hátadat, mert az is könnyítés. Koncentrálj arra, hogy csak a dolgozó lábaddal húzd/told fel magad magasra. A másik lábaddal se segíts, az csak a térdeden pihen. Legjobb, ha a karjaidat keresztezed magad előtt, így egészen biztos, hogy a felkarodat sem nyomod a magasításodba, hogy segítsen.

 

Nagyon jó megoldás a bordásfal, ahol egyre feljebb és feljebb tudod majd helyezni a dolgozó lábadat. Olyan mélyre engedd magad, amennyire csak bírod, majd onnan próbáld húzni magad (és itt is egy újabb fontos dolog, amire ügyelni kell: a bordásfal fokába nyomott talpad segítségével húzd, majd told magad, ne pedig az egyel lejjebb lévő fokba nyomott sarkad segítsen).

 

Ügyelj, hogy a csípőd mindkét oldalát egyszerre emeld, a dolgozó láb oldalát próbáld ne magasabbra emelni!

 

A fenti pozícióban próbáld a testedet egyenesbe hozni (törzset a combokkal).

 

Ajánlott ismétlésszám: 3×8-12 lábanként

 

 

 

Jó gyakorlást!

 

Egyéb gyakorlatokért látogass el edzéseimre is (a jobb oldali menüsorban látod az erről szóló információt).

 

 

Metálozott testet,

Angelocska

Angelocska – Workout Girl

 

image_print

Ez is érdekelhet

Posted in Cikkek, tutorialok, Saját testsúlyos edzés and tagged , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérlek, írd be az alábbit * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.