A marhahús nagyon ízletes, ha megfelelő minőségűt veszünk. Ez nagyon fontos tényező, mivel egy jó steaket csak a legjobb húsból lehet készíteni.
De nem csak steakből áll a “világ”, ezért másfajta ételeket is érdemes marhából készíteni.
Én ehhez az ételhez felsált választottam, mert ez színhús, szinte egyáltalán nincs benne semmilyen inas rész, ami nagyon fontos, ha sütni akarjuk.
Érdemes előtte 1 nappal, de legalább pár órával a főzés előtt bepácolni a husit, mert így sokkal jobban átveszi a worchester szósz ízét. A színes grill zöldségekkel nagyon jó párosítás, mivel ellensúlyozza a marha ízét, nehézségét.
Balzsamos marha színes grill zöldségekkel
Recept 4 főre:
Hús:
- 40 dkg marha felsál
- 5-6 ek. worchester szósz
- 1 tk. olívaolaj
- só, bors
Balzsamos öntet:
- 1 ek. vaj
- 1-2 salotta hagyma
- 3 ek. balzsamecet
- 2 dl húsleves alaplé
- 2 ek. barna cukor
- só
Színes grill zöldségek:
- 2 sárgarépa
- 2 cukkini
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 2 kápia paprika
- só, bors
- 2 ek. worchester szósz
- 2 ek. balzsamecet
- rozmaring
Elkészítés:
- A húst vékony szeletekre felvágom – ha van időm, akkor előtte nap – bepácolom a worchester szósz és olívaolaj keverékébe. A (grill)serpenyőt felmelegítem, majd a sózott, borsozott hús szeleteket megsütöm néhány perc alatt.
- Elkészítem a balzsamos öntetet. Ehhez a vajon megpárolom az apróra felvágott hagymát, hozzáadom a balzsamecetet, fűszerezem a barna cukorral, sóval, borssal és beleöntöm a húsleves alaplét, kb. 5 percig forralom.
- A zöldségeket vékony csíkokra felvágom. Fűszerezem sóval, borssal és rozmaringgal, majd (grill)serpenyőbe teszem, ott még öntök rá a worchester szószból és a balzsamecetből.
- Tálaláskor a húsra teszek a balzsamecetes öntetből.
Timi
Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.