Császármorzsa receptek

Semmilyen típusú diéta alatt nem kell megfosztanunk magunkat minden élvezettől. Így szálkásítás során is arra kell leginkább figyelni, ha lecseréljük az alapanyagokat egészségesebb társaikra. Ettől függetlenül természetesen az elfogyasztott mennyiségek ugyanúgy fontosak!

 

Császármorzsa RECEPT

Hozzávalók 3 normál vagy 4 kis adaghoz:

  • 3 tojás
  • 130 gramm tönköly búzadara
  • 60 gramm zabpehely
  • édesítő (ízlés szerint)
  • 150 ml tej (esetleg kókusztej)
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só
  • kevés kókuszzsír a sütéshez

 

 

Tejtermék és gluténmentes változat:

dara és zab helyett készítsd gesztenyeliszttel, bármilyen darált olajos mag hozzáadásával, tej helyett kókusztejjel! Ez esetben nem szükséges kettéválasztani a tojásokat és pihentetni sem kell, elegendő mindent összekeverni és már lehet is sütni (még némi olvasztott kókuszzsírt ajánlok a tésztához keverni). Kb. 50 gr gesztenyeliszthez és 1 tojáshoz annyi kókusztejet használj, hogy enyhén-közepesen folyós masszát kapj.

Hozzá: fahéj + eritrit, vagy cukormentes lekvár (esetleg párolt gyümölcs)

 

 

Elkészítése:

  1. A zabpelyhet botmixerrel porítjuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját is az édesítőnkkel (nálam eritrit) habosra keverjük a habverővel.
  4. Belekeverjük a sárgájába a tönkölydarát, amit előzőleg elkevertünk a zabpehelyliszttel (botmixerezés után, természetesen), felhígítjuk a tejjel, habverővel ismét átdolgozzuk.
  5. Felöntjük a vízzel, végül beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  6. Fél órát a hűtőben pihentetjük, hogy a dara megszívja magát. Sütés előtt átkeverjük, mert leülepszik.
  7. Serpenyőben kevés kókuszzsírt melegítünk, beleöntjük a massza egy részét.
  8. Fél perc után LAPOS fakanállal elkezdjük tördelni. Először összeragad, de csak daraboljuk, daraboljuk, forgatgatjuk, míg morzsás nem lesz.
  9. A végén jobban törik, mint az eredeti császármorzsa, vigyázzunk, ha nem akarunk túl apró szemeket. Érdemes közepes hőfokon, nem túl kicsin, különben kiszárad.

 

 

Tálalása:

Szórjuk meg a fahéjjal, esetleg készítsük több édesítővel, hozzá cukor hozzáadása nélkül készült lekvárt (pl. szilva) együnk vagy pedig pároljunk meg pár csepp vízen néhány gerezd almát (ezt is lehet fahéjjal, szegfűszeggel készíteni).

 

 

 

Jó étvágyat!

 

Angelocska

Angelocska – Workout Girl

 

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

 

image_print

Ez is érdekelhet

Posted in Diéta, Receptek and tagged , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérlek, írd be az alábbit * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.