Diétás amaretti keksz – adventi naptár 11.

 

Az eredeti amaretti keksz a karamellizálódott cukortól roppan olyan jól… ez nem roppan, de a kinézete és az íze is abszolút megtévesztő 🙂  Az ízt pedig nem amaratto mandulalikőrrel, hanem mandulával értem el.

 

Bedobhatsz belőle 1-et a kávédhoz, mint egy igazi kávézóban adják, vagy pedig képezheti diétás tiramisúdnak is az alapját.

 

 

Hozzávalók (21 darabhoz):

  • 50 gramm zablisztamarettikávé
  • 50 gramm rizsliszt
  • 10 gramm puha vaj
  • 1 tojássárgája
  • 20 gramm őrölt mandula + 1 keserű mandula őrölve (keserű mandula hiányában használhatunk pár csepp mandula aromát is, de nem lesz ugyanilyen finom)
  • 20 gramm méz
  • 1 evőkanál eritrit vagy ennek megfelelő édesítő
  • 30 ml tej
  • 1 teáskanál sütőpor

 

 

Elkészítése:

  1. az alapanyagokat összekeverjük,
  2. pici gömböket formázunk, enyhén meglapítjuk őket és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük,
  3. betesszük a forró sütőbe,
  4. nincs hőfokmérőm, de kb. 160-180 fokon sülnek meg 12-15 perc alatt úgy, hogy az első 5 percben magasabb hőfokon sütjük és utána veszünk vissza belőle.

 

 

Jó étvágyat!

Angelocska
Angelocska-Életmód

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

image_print

Ez is érdekelhet

Posted in Receptek and tagged , , , , , , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérlek, írd be az alábbit * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.