Életmódváltás babavárás előtt

 

Ha babavárás előtt állsz és a lehető legegészségesebben, a legjobb formádban szeretnél teherbe esni, akkor érdemes pár életmódbeli változtatást tenned (ha eddig még nem tetted meg). Minél egészségesebb és fittebb vagy, annál könnyebben éled majd meg a terhességet, és kisbabád fejlődése is várhatóan gond nélkül zajlik majd. Azt javaslom, hogy minimum 3 hónappal a tervezett teherbeesés előtt kezd el jó irányba terelni az életmódodat.

 

 

A legfontosabb változtatások:

 

  • Kezdj el sportolni valamit!

A lazább edzések, az otthoni, dvd-re történő tornák is kiválóak. Elegendőek ahhoz, hogy energikusabb legyél. Most nem kell „megváltani a világot”, a jó közérzet, kis erősödés, állóképesség fejlesztése a cél.

 

  • Térj át egészséges étkezésre!Desire to have a Child

Iktass be étrendedbe sok zöldséget, gyümölcsöt, különböző húsféléket, tengeri halat, sajtot, natúr tejtermékeket, teljesőrlésű pékárukat.

Próbálj meg szép lassan megszabadulni a következőktől: cukor, fehér liszt, feldolgozott bolti élelmiszerek, amik tele vannak adalékanyaggal. Cukor helyett térj át mézre, vagy nyírfacukorra.

 

  • Elkezdhetsz szedni terhesvitamint.

Ha úgy érzed, hogy táplálkozásodat nem tudod túl változatossá tenni, szedj terhesvitamint, vagy csak folsavat. Ne aggódj, ha teherbeesés előtt nem szedtél folsavat (ugyanis a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét, a velőcsövet lezáró folyamat csak folsav jelenlétében megy végbe hibátlanul). Ha sok sötétzöld zöldséget (kiemelten spenótot), magvakat, banánt, májat fogyasztottál, akkor valószínűleg van elegendő folsavraktárad.

 

  • Szokj le a dohányzásról és a túlzott alkohol fogyasztásról!

Heti 1-2 dl jó minőségű száraz vörösbor nem árt.

 

  • A fogamzásgátló szedését is hagyd abba minimum 3 hónappal teherbeesés előtt, hogy kiürüljön a szervezetedből.

Aktív, egészséges, csodás babavárást kívánok Neked!

 

 

Évi

 

Posted in Általános cikkek, Egészséges életmód and tagged .