Esküvői bross csokor. Így készítheted el

 

Teljesen véletlenül akadtam rá a bross csokrokra. Elámultam. Sőt mi több, teljesen elképedtem! Gyönyörű kompozíciókat láttam. Azonnal éreztem, hogy nekem is ilyen csokorral kell az oltár elé vonulnom. Viszont amikor megláttam külföldi oldalakon az árakat… még jobban elképedtem. 40 ezer? 50 ezer? 200 ezer? Persze itthon nem volt még kapható. Azóta már rábukkantam itthoni készítőkre is, akik ennél olcsóbbak, szerencsére, viszont

  • csakis az a csokor fog NEKED igazán tetszeni és HOZZÁD illeni, amit TE magad állítasz össze,
  • fele/harmad annyiba jöhetsz ki, mintha rendelnéd, itthoni viszonylathoz képest,
  • annak ellenére fog fele/harmad annyiba kerülni, hogy sokkal több lesz az értékes anyag, ami belekerül!

 

 

Alább egy slide-ot láthatsz a csokromról. Írtam minden képhez a készítésről is (a kétoldali nyilakkal is irányíthatod), de alatta részletezem azt.

 

 

 

A csokor a következő lépésekben készül:Angi és Zoli - Fotózás (35)

1. menj fel eBay-re és nézz körül, milyen brossokat árulnak. Csakis olyantól vásárolj, akinek minimum 99%-os a megbízhatósága és többtízezres tételben adott el. Lehetőleg legyen a postaköltség ingyenes! Igen, ingyen fogják kihozni a címedre. A PayPal címed legyen ugyanaz, mint a szállítási, mert oda fogják megküldeni! 200-400 forint között fogunk találni brossokat. Legalább 30-40 brossra lesz szükséged és akkor még csak a csokrod felét telíted be. Én elkövettem a hibát, hogy leveleket is vettem. Ne tegyed, alig fogod tudni felhasználni. Jól nézd meg, hogy minőségi áru legyen. Egyes brossok csodálatosak, míg nagyon sok közülük már messziről gagyi.

TIPP: Kerüld el a februárt, a kínai újévet. Amit előtte rendeltem, mint megérkezett. De ami akkor lett rendelve, sajnos nekem nem érkezett meg. Szerencsére mindenki visszafizette és nem jártam rosszul.

2. menj el rövidáru boltba és nézd meg, van-e szép gomb. Keress otthon is, mi jöhet szóba. Én leszedtem egy strasszokkal kirakott Z-t egy kulcstartóról (férjem nevének kezdőbetűje), szétszedtem egy karkötőt, leszedtem egy régi elszakadt nyakláncomról a kék pillangó medált (kell valami kék is a csokorba!).

3. a rövidáru boltban vegyél pár méter vékony (1,5-2cm) szalagot is,  és széleset is. Maximum 2 színben (törekedni kell a színharmóniára, ha csak 1 színnel dolgozol, elég, 2 a max), kell még olló, tű, cérna, ragasztó, csipke.

4. Vegyél egy művirágot, ami a csokor alapja lesz és ami tartani fogja a brossokat. Erre a legmegfelelőbb a mű hortenzia, ha ez ki is lóg, szép lesz. A valóságosnak tűnő hortenzia szálát 2000 forintért adják. Szerencsére talált számomra a virágboltos egy csokrot mű hortenziát, amit nem félt beáldozni, így 400 forintért vágott le nekem egy szálat. Összesen 2 szál kellett, 800 forint volt.

5. Vegyél a virágboltosnál egy köteg fémhuzalt. Lehet venni zöldet is, de nem praktikus. A fém színűt keresd, mert ki fog látszani kicsit.

6. Ha van a hortenzia szárán levél, szedd le. A két szárat kötözd össze a fémhuzallal.

7. Fogd a brossokat és tűzd fel őket. Erre jó a következő videó:

 

 

8. Helyezd a hortenziába a brossokat és tekerd a huzalt virág szárára.

9. Vehetsz majd nagyobb gyöngyöket is. A brossoknál eleve törekedj arra, hogy szép nagy gyöngyeik legyenek, de amelyiken nincs, azt rövidáru boltban vásárolt gyönggyel feldobhatod.

10. Készíts pár rózsát szalagból. Rengeteg videó van YouTube-on.

11. Csak a képzeleted szab határt!

12. Fogj egy vastag papírhengert (én egy folpack tartóját fogtam) és húzd a csokor szárára. Nekem bizony félbe kellett vágnom….

13. Tekerd körbe a vastag selyem szalaggal és ragaszd rá. Az aljára vágj egy külön darabot, hogy a vége zárt legyen és szép. Majd ismét tekerd az egész szárán szépen végig a szalagot, ragasztgatva.

14. Most készítsd el a tetején a fodrokat és sok-sok helyen ragaszd oda (nálam rózsaszín).

15. Fogj még valami szép díszt, amit rátehetsz. Nálam ez egy csipke volt.

 

 

 

Sok boldogságot kívánok!

Angelocska

Angelocska – Workout Girl

 

 

U.I.: Ugyanitt uszályos, Blue by Enzoani esküvői ruha eladó 🙂

 

10608384_1649382511950290_1114602715697015674_o

 

 

Posted in Szabadidő and tagged , , , , , , , .