Kakaós csiga

 

Őszintén, ki nem szereti a péksüteményeket? Akár édes, akár sós…? Az én egyik kedvencem a kalács után, vagy inkább mellett a kakaós csiga. De a saját készítésű sosem olyan, mint a pékségben, és most nem az ízére gondolok, mert szerintem a saját készítésű jobb. Már azért is, mert tudom, mit tettem bele. Azért más, mert sosem sikerült olyan nagyra. Mindenfélével próbálkoztam, de mindig inkább sok kicsi csiga „született”. Most azonban, miután megkelt a tészta, 6 részre osztottam. Ezután pedig fogtam egyet, kinyújtottam, megkentem a töltelékkel és körülbelül 1 cm-es csíkokra vágtam fel. Így tekertem fel, először az egyik csíkot, és mindig köré tekertem a következőt. Ugyanezt tettem mind a 6 golyóval. Így lett 6 db nagyobb csigám.

 

Hozzávalók:

  • 250 g szénhidrátcsökkentett liszt (vagy zabpehelyliszt, de ehhez kell még 1 evőkanál búzasikér)
  • 30 g olvasztott vaj
  • 2 evőkanál folyékony édesítő
  • 1 csomag instant élesztő
  • csipet só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dl langyos víz
  • 1 dl langyos tej

 

A töltelékhez: Kakaópor, eritrit, vaj, vagy kókuszolaj

 

Elkészítés:

  1. Az instant élesztőt összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót, az olvasztott vajat, tojás sárgáját, édesítőt. Lágy tésztát dagasztunk, és 1 órát kelesztjük.
  2. Miután a tészta megkelt, a fent leírt módon formázzuk a csigákat, majd fél órát pihentetjük őket.
  3. Pihentetés után 175 fokos előmelegített sütőben megsütjük.

 

Az én sütőm nem hőlégkeveréses, a sütő aljába szoktam tenni egy tál vizet, mert a gőz jót tesz a kelt tésztának.

 

Jó étvágyat!

 

Szerző:
Noémi
Fittnass

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

image_print

Ez is érdekelhet

Posted in Receptek and tagged , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérlek, írd be az alábbit * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.