Kakaós kuglóf

 

Ismét egy édes, de egészséges reggelit készítettem szinte pillanatok alatt, az illata mennyei, kakaós, omlós, és egy bögre kakaó mellé szerintem tökéletes. Néhány perc összekeverni a hozzávalókat, csak azt a plusz 40 percet kell kivárni, míg megsül, de érdemes rá várni! Az ínyencek szórhatnak a tésztába mazsolát, aszalt gyümölcsöket, magokat, a fantázia ismét szárnyalhat.

 

Hozzávalók:

  • 185 g szénhidrát csökkentett liszt (vagy zabliszt + 1 ek sikér)
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 tojás
  • 1 dl kókuszolaj
  • 1 dl tej
  • édesítő (20 dkg cukornak megfelelő)
  • 1 ek kakaópor

 

 

Elkészítés:

  1. A 4 tojásfehérjét habbá verjük, félretesszük.
  2. A tojások sárgáját az édesítővel habosra keverjük,
  3. ehhez öntjük a tejet és a kókuszolajat, elkeverjük,
  4. majd a szódabikarbónás liszt következik,
  5. a végén pedig óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  6. A massza felét beleöntjük a kuglófformába, a másik feléhez kakaóport keverünk, ezt ráöntjük az előző masszára.
  7. 170 fokos előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

 

 

Jó étvágyat!
Noémi
Fittnass

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

image_print

Ez is érdekelhet

Posted in Receptek and tagged , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérlek, írd be az alábbit * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.