Ismét egy édes, de egészséges reggelit készítettem szinte pillanatok alatt, az illata mennyei, kakaós, omlós, és egy bögre kakaó mellé szerintem tökéletes. Néhány perc összekeverni a hozzávalókat, csak azt a plusz 40 percet kell kivárni, míg megsül, de érdemes rá várni! Az ínyencek szórhatnak a tésztába mazsolát, aszalt gyümölcsöket, magokat, a fantázia ismét szárnyalhat.
Hozzávalók:
- 185 g szénhidrát csökkentett liszt (vagy zabliszt + 1 ek sikér)
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 4 tojás
- 1 dl kókuszolaj
- 1 dl tej
- édesítő (20 dkg cukornak megfelelő)
- 1 ek kakaópor
Elkészítés:
- A 4 tojásfehérjét habbá verjük, félretesszük.
- A tojások sárgáját az édesítővel habosra keverjük,
- ehhez öntjük a tejet és a kókuszolajat, elkeverjük,
- majd a szódabikarbónás liszt következik,
- a végén pedig óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
- A massza felét beleöntjük a kuglófformába, a másik feléhez kakaóport keverünk, ezt ráöntjük az előző masszára.
- 170 fokos előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Noémi
Fittnass
Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.