Kókuszos szaloncukor – mindenmentes édesség, adventi naptár 14.

 

Egészséges, finom, gyorsan készül, megtévesztően olyan, mint az igazi, mégis tudod, hogy ezzel nem ártasz a cukor háztartásodnak az ünnepek alatt sem 🙂

 

Mindössze néhány összetevőre lesz szükséged, hogy összeállítsd és máris a Tiéd!

 

 

Kókuszos szaloncukor

 

Bevallom, nem használtam semmilyen mérőeszközt és amikor elkészítettem, akkor találtam ki, hogy egyáltalán mit fogok csinálni. Mégis tökéletesre sikerült, így szerintem bárki el tudja készíteni ezt a valódi finomságot, aki csak szeretné.

 

Hozzávalók:

  • kókuszreszelék
  • eritrit
  • víz
  • étkezési zselé (por)
  • keserű kakaópor
  • kókuszzsír vagy kókuszvaj
  • eritrit (esetleg vanília aroma is)

 

 

Elkészítése:

  1. A kókuszreszeléket ízlés szerint összekeverjük eritrittel. Leírom az én kb. mennyiségeimet is, de az állag alapján sikerülnie kell más mennyiségekkel is! Nálam 200 gr kókuszreszelékből készült, az eritritet nem mértem, kb. 1/4-1/3 annyi lehetett, mint a kókusz. Kóstold meg, megfelel-e!
  2. A kókuszreszelékhez keverjünk hozzá 1-2 dl vizet, amennyit felvesz és még nem lesz túl híg.
  3. Ezek után 2/3 zacskó étkezési zselét keverjünk el egy kis vízben és melegítsük fel, míg felolvad. Ne forraljuk azonban!
  4. Keverjünk a felmelegített zselékez egy kevéske vizet, keverjük el. Ismét keverjünk hozzá egy kevéske vizet, keverjük el. Ezt követően kicsit jobban hígítsuk fel és keverjük az egészet a kókuszreszelékhez. A kókuszreszelék állagának nedvesnek kell lennie. Olyannak, hogy amikor elkezded megformázni a kis szaloncukraidat, akkor ha közepesen erősen összenyomod a kezedben a masszát, lassan elkezdjen kifolyni a leve és nem jobban. Persze ne nyomd annyira össze! Csak formázd meg a cukorkáidat nagyjábóli alakra, majd helyezd őket egymás mellé egy folpack-kal fedett tálcára. Mikor 8-10 db, akkor az elsők elkezdenek megszilárdulni és ekkor tudod még korrigálni a formáját.
  5. Ha készen vannak, tedd őket félre pár órára fedetlenül, amíg biztosan összeállnak. Nálam egy napot állt kint, mert nem jutottam egyből a csokoládéval bevonáshoz és nem lett semmi baja. Csak az utolsó pár órában volt letakarva.
  6. Olvassz fel vízgőz felett egy evőkanál kókuszzsírt vagy kókuszvajat, adj hozzá sok keserű kakaóport és eritritet, egy kevéske vizet. Sűrű, de még folyó masszát kell kapnod. Tehetsz hozzá némi vanília aromát is. Ebbe helyezz 3 kókuszos szaloncukrot, majd fordítsd át őket egyesével egy nagykanál segítségével, végül pedig emeld feljebb őket a kanállal és hüvelyk- és mutatóujjal ki is tudod őket venni a csokoládéból. Helyezd vissza a folpack-kal fedett tálcára, amint kész. Pár perc alatt megdermed a csokoládé, ha nem csináltad túl hígra! A szaloncukrokat ne tartsd túl sokáig a forró csokoládéban, nehogy szétessenek, viszont tartsd ott 10-15 mp-ig minimum.

 

 

Jó étvágyat!

Angelocska
Angelocska-Életmód

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

image_print

Ez is érdekelhet

Posted in Receptek and tagged , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérlek, írd be az alábbit * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.