Körtés pite

 

Amikor nincs sok időm sütni, de szeretném néhány napra előre ellátni magam uzsonnával, általában ezt a receptet választom. Nagyon egyszerű, nem kell több edényt elővenni, csak összekeverni a hozzávalókat, és szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető. A kedvencem a meggyes, de ilyenkor nyáron sárgabarackkal is nagyon finom, és lassan érik a szilva is… A receptet tehát mindenki ízlés szerint variálhatja, kakaópor is kerülhet a tésztába és különböző fűszerek, a gyümölcsöktől függően.

 

Hozzávalók:

  • 200 g zabliszt
  • 50 g ízesítetlen, vagy vaníliás fehérjepor
  • egy csomag sütőpor
  • csipet só
  • 2 db tojás
  • 400 g natúr (görög)joghurt
  • édesítő ízlés szerint (én kb. 15 dkg-nak megfelelőt tettem hozzá)
  • 300 g körte

 

Elkészítés:

  1. A zablisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadunk egy csipet sót és az édesítőt.
  2. Ezután következnek a tojások és a joghurt. A tészta állaga lazább legyen, ha nem elég híg, vizet szoktam hozzáadni.
  3. A körtét kis kockára vágjuk, megszórjuk fahéjjal, lehet még édesítőt is szórni rá.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen ráborítjuk a gyümölcsöt és körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
  5. Kihűlés után szeletelhetjük is, jó étvágyat!

 

 

Szerző:
Noémi
Fittnass

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

 

image_print

Ez is érdekelhet

Posted in Receptek and tagged , , , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérlek, írd be az alábbit * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.