Amikor nincs sok időm sütni, de szeretném néhány napra előre ellátni magam uzsonnával, általában ezt a receptet választom. Nagyon egyszerű, nem kell több edényt elővenni, csak összekeverni a hozzávalókat, és szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető. A kedvencem a meggyes, de ilyenkor nyáron sárgabarackkal is nagyon finom, és lassan érik a szilva is… A receptet tehát mindenki ízlés szerint variálhatja, kakaópor is kerülhet a tésztába és különböző fűszerek, a gyümölcsöktől függően.
Hozzávalók:
- 200 g zabliszt
- 50 g ízesítetlen, vagy vaníliás fehérjepor
- egy csomag sütőpor
- csipet só
- 2 db tojás
- 400 g natúr (görög)joghurt
- édesítő ízlés szerint (én kb. 15 dkg-nak megfelelőt tettem hozzá)
- 300 g körte
Elkészítés:
- A zablisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadunk egy csipet sót és az édesítőt.
- Ezután következnek a tojások és a joghurt. A tészta állaga lazább legyen, ha nem elég híg, vizet szoktam hozzáadni.
- A körtét kis kockára vágjuk, megszórjuk fahéjjal, lehet még édesítőt is szórni rá.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen ráborítjuk a gyümölcsöt és körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
- Kihűlés után szeletelhetjük is, jó étvágyat!
Szerző:
Noémi
Fittnass
Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.