Lazac gránátalmás rukkolás salátával

Egy újabb isteni finom, egészséges receptet hoztunk Nektek, mely ínycsiklandó és bűntudatmentes. A halhús véd a koszorúér-betegség ellen és jelentősen késlelteti az érelmeszesedés kifejlődését. E kedvező hatás titka a halban lévő többszörösen telítetlen zsírsavakban rejlik.
A rukkola gazdag klorofillban, K-vitaminban, rostokban és antioxidánsokban. Ezen felül méregtelenít, tisztít és a fogyásodat is támogatja. Lássuk ezt a szuper receptet:

 

Lazac gránátalmás rukkolás salátával recept

rukkolás gránátalma salátaHozzávalók 2 főre:

A halhoz:

  • 2 db 200 g-os lazacderék filé
  • korianderlevél
  • rózsabors
  • olívaolaj

A salátához:

  • 60 g rukkola
  • fél gránátalma magjai
  • 10 db koktélparadicsom
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek almaecet
  • 3 ek méz

 

Elkészítés:

Az egyik lazacot rózsaborssal szórom meg, a másikat pedig korianderrel. Sóval mindkettőt bekenem, majd egy serpenyőbe olívaolajat öntök és felforrósítom. Ha már nagyon forró, beleteszem a lazacokat. Mindkét felüket 3-3 percig sütöm.

A salátához a rukkolát megmosom. Ráteszem a félbevágott paradicsomokat és a gránátalma magjait (a fehér részt ne tegyük bele, mert keserű). A szójaszószt a balzsamecettel, az almaecettel és a mézzel elkeverem. Az öntetet tálaláskor teszem a salátára.

Elkészítési idő: 20 perc

 

 

Timi

Minden szószban két kanál

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

image_print

Ez is érdekelhet

Posted in Diéta, Receptek and tagged , , , , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérlek, írd be az alábbit * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.