Egy újabb isteni finom, egészséges receptet hoztunk Nektek, mely ínycsiklandó és bűntudatmentes. A halhús véd a koszorúér-betegség ellen és jelentősen késlelteti az érelmeszesedés kifejlődését. E kedvező hatás titka a halban lévő többszörösen telítetlen zsírsavakban rejlik.
A rukkola gazdag klorofillban, K-vitaminban, rostokban és antioxidánsokban. Ezen felül méregtelenít, tisztít és a fogyásodat is támogatja. Lássuk ezt a szuper receptet:
Lazac gránátalmás rukkolás salátával recept
A halhoz:
- 2 db 200 g-os lazacderék filé
- korianderlevél
- rózsabors
- só
- olívaolaj
A salátához:
- 60 g rukkola
- fél gránátalma magjai
- 10 db koktélparadicsom
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek almaecet
- 3 ek méz
Elkészítés:
Az egyik lazacot rózsaborssal szórom meg, a másikat pedig korianderrel. Sóval mindkettőt bekenem, majd egy serpenyőbe olívaolajat öntök és felforrósítom. Ha már nagyon forró, beleteszem a lazacokat. Mindkét felüket 3-3 percig sütöm.
A salátához a rukkolát megmosom. Ráteszem a félbevágott paradicsomokat és a gránátalma magjait (a fehér részt ne tegyük bele, mert keserű). A szójaszószt a balzsamecettel, az almaecettel és a mézzel elkeverem. Az öntetet tálaláskor teszem a salátára.
Elkészítési idő: 20 perc
Timi
Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.