Moderált mennyiségben szénhidrátot tartalmazó, de nagyon egészséges, pihe-puha, kanalazható, krémes állagú sütemény! Fogyasztását reggelire ajánlom, vagy edzésnapokon.
Narancsos almapuding recept
Alsó réteg
- 3-4 alma, meghámozva, felkozkázva (nekem 45 dkg lett)
- 2 teáskanál “Negyedannyi ugyanannyi” édesítő (kb 13-14 gramm) vagy 8 teáskanál cukornak megfelelő egyéb édesítő (pl. eritrit)
- 1 narancs leve (kb 70 gramm)
- kis reszelt narancshéj
- 1 ek. víz
Az almákat beletesszük egy edénybe, megszórjuk az édesítővel és a narancshéjjal, ráöntjük a vizet és a narancslét.2-3 percig pároljuk, majd beleöntjük (levestől, mindenestől) egy kb 15×20-as tepsibe, vagy jénaiba.
Felső réteg
- 10 dkg zabpehely porrá darálva
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 70 gramm lágy kókuszzsír
- 3 teáskanál (kb. 20 gramm) “Negyedannyi ugyanannyi” édesítő vagy 12 kanál cukornak megfelelő egyéb édesítő
- 1 narancs leve (kb 70 gramm) + kevés reszelt narancshéj
- 1 tojás
- A lágy kókuszzsírt kikeverjük az édesítővel (kézi habverővel lehet dolgozni). Hozzáöntjük a narancslét, utána beleütjük a tojást, szintén elkeverjük. (Nem baj, ha “kicsapódik” a kókuszzsír, jó lesz!) Majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert zabőrleményt. Szép csomómentesre elkeverjük.
- Rákanalazzuk a párolt almára, kanállal elsimítjuk. Nem kell aggódni, ha az almának sok leve van, és feljön, miközben kanalazzuk a masszát. Úgyis puding lesz!
- Jó forró sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna és száraz tapintású nem lesz. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni.
Tápanyagtartalom 100 grammban:
195 kalória, 3,5 gramm fehérje, 20 gramm szénhidrát, 12 gramm zsír.
Jó étvágyat!
Évi
Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.