Gondolom sokak számára ismerős a kajafüggőség…nos, nekem az egyik kedvenc édes bűnbeesésem a nutella. Tudom, tele van mindennel, amiket egyáltalán nem lenne szabad enni, de néha-néha belefér egy kis elcsábulás. Keresgéltem azonban alternatívát, amivel kiválthatom valahogy ezt a cukros édességet és a jó hír, hogy találtam is egyet, ami pont nekem való, mivel a zab nem hiányozhat a reggeleimből és kicsit csokifüggő vagyok. Hoztam egy receptet, amivel kitűnően helyettesíthető a nutella, hiszen egészséges és tápláló finomságot alkothatunk, gyorsan és bűntudatmentesen. Ez a „hamis” nutellás zabkása. Lássuk a receptet:
Nutellás zabkása RECEPT
A látszatot fenntartva, hogy nutellás zabkását eszel, sokkal egészségesebb és ízesebb verziót készíthetsz, melyet imádni fogsz. Nincs más dolgod, mint összekeverni a hozzávalókat – egyszerű és nagyszerű recept, amivel maximálisan kielégítheted az édesség utáni vágyadat. Nálam működött és az egész család nagyon szereti 🙂 Kóstold meg Te is.
Hozzávalók
½ bögre (kb 50g) zabpehely
1 evőkanál (kb.7g) ízesítetlen kakaópor
1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő/egészséges cukorhelyettesítő
2 teáskanál mogyoró aroma (ízlés szerint, a nutella íz fokozására)
½ bögre mandulatej/kókusztej
¼ bögre extra tej, hogy még krémesebb (a végén adjuk hozzá, de nem feltétlenül fontos, ha jó az állaga)
Tetejére:
½ evőkanál tört mogyoró
Elkészítés
- Tedd a hozzávalókat egy serpenyőbe. Alacsony fokozaton „párold” addig, míg a folyékony hozzávalók fel nem szívódnak. Add hozzá az extra tejet, ha szükséges.
- Egy alternatíva: mikróban is elkészítheted, ha szeretnéd, tedd be 1 ½ percre. Vedd ki keverd meg és tedd be újra fél-1 percre (vagy míg meg nem fő teljesen)
- A tetejét szórd meg darált mogyoróval és nyakon öntheted még tejjel, ha szeretnéd.
Mindig van egészséges alternatíva, csak gondolkodnod kell egy kicsit 😉
Orsi
Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.