Old Warrior – testedzés középkorúak és idősek számára!

Hölgyeim és Uraim, jó napot kívánok!

Mindenek előtt szeretném megköszönni Metálozott Angelocskának, hogy lehetőséget adott egy izgalmas, igen sokakat érintő, de tapasztalatom szerint meglehetősen elhanyagolt témakör elindításának. Ez a témakör pedig az középkorúak és még idősebbek komoly edzésének és általában egészséges és teljes életének témaköre.

 

Ne rugózzunk most itt a középkorú pontos életkori behatárolásán, kérem szépen, nincs ennek jelentősége!

Nekem a fiatal lányok csókolommal köszönnek, az eladó megkérdezi, hogy mit tetszem kérni, az idősebb hölgyek pedig fiatalembernek szólítanak. 48 vagyok.

A középkorúság egy állapot, kedves barátnőm és barátom. Okos vagy, összeszedett és tapasztalt. Széles a látóköröd, vág az eszed, mint a beretva, de már nem okoskodsz minden lényegtelen ügyben. Életszemléleted letisztult, biztos alapokon nyugszik és robusztus. Fizikailag életed csúcspontján jársz, energiával és élettel telve.Férfiként erős vagy, kiváló sportoló fejben, lélekben és testben, kettéharapsz bárkit és bármit. Ha nő vagy, életed legszebb időszakában jársz. Igazi érett nő lettél, elegáns, vonzó, aki tudja mit akar, tekinteted mint a lézer, okos és kedves szavaidnak nincs ki ellenállna. Munkabírásod végtelen – szükség is van rá -, megjelenésed királynői, önbizalmad mint a rubin vörös tüze.

Vagy inkább nem.

 

Attól tartok, jó esély van rá, hogy a fenti leírás rohadtul nem illik rád. Szimplán elkezdtél öregedni, az életed persze valamiféle sínen van, de lehet, hogy a vakvágány pontosabb megfogalmazás. Szellemed és lelked nem megérett és kikristályosodott, hanem kiszáradt és megfagyott. Nem a mélység tárul fel benned, hanem az üresség. Fizikailag egy vicc vagy, gyenge, ügyetlen és merev, a kondid szar, zihálsz ha ötven métert kell futni. Van 10-15-20 kiló túlsúlyod is, ügyesen hasra installálva. Az egészséged egyre labilisabb, a közérzeted szar. Pompás rendszert építettél ki viszont sebzett önérzeted ápolására, az önhazugságot, hárítást és kifogástalálást igazán magas szintre fejlesztetted. Nem mész el futni például mert hideg van, meleg van, süt a nap, nem süt a nap, esik, túl száraz, fáradt vagy, késő van, korán van, dehidratált vagy, túlhidratált vagy, tele a hasad, üres a hasad, sötét van, világos van, stb. Nem ragozom tovább, azt hiszem, pontosan érted miről beszélek.

Lehet az is, hogy úgy érzed keményen sportolsz, csak éppen valamiért nem jön az eredmény. Különféle programok között ugrálsz ide-oda, a legújabb trendeknek megfelelően. Van mindenféle modern sporteszközöd, csinos öltözéked is és drága bérlettel jársz valami fitnesz-klubba. Különböző fogyókúrákkal próbálkozol kampányszerűen, mindig a legújabbal persze, az eredmény távlatilag nulla.

 

Munkabírásod végtelen, megjelenésed királynői, önbizalmad mint a rubin vörös tüze.
Vagy inkább nem…..

 

Ha a fentieken túljutottál és még olvasod ezeket a sorokat, akkor van további rossz hírem, de jó hírem is számodra. A rossz hír, hogy az én írásaimban nem fogsz a sértett egódra gyógyító balzsamot találni, én ebben a módszerben nem hiszek és nem leszek partnered a béna önigazolásokban. A jó hír az, hogy erre rohadtul nincs is szükséged. Megosztom veled tapasztalataimat erőedzésről, futásról és jógáról, aztán majd meglátjuk. Ezen az oldalon remek sportolók és szakképzett edzők kiváló javaslatait olvashatod, de legtöbbjük igen fiatal még. Tőlem, kortársadtól, talán jobban elfogadod majd a tanácsokat. Én nem vagyok szakképzett személyi edző és nem voltam élsportoló sem. Van némi tapasztalatom viszont küzdősportokban, futásban, jógában és erőedzésben. Saját magamon éreztem, hogy miképpen változik a fizikumom az évek múlásával, mi megy könnyebben, mi megy nehezebben és mire kell sokkal jobban figyelnem mint fiatalabb koromban.

 

Nehogy félreértsd, Én nem nyugdíjas gyógytornát fogok neked mutatni, hanem olyan edzésprogramot, amely láttán elámul majd öreg és fiatal egyaránt. Ne feledd, életed fénykorában vagy, ennek megfelelő állapotba kell jutnod, de ez nem fog egy nap, egy hét vagy egy hónap alatt megtörténni. Aki ilyet állít, az az arcodba hazudik és általában el is akar neked adni valamit. Nem lesz könnyű, amiket javaslok majd neked, de megint csak, aki erőfeszítés nélküli eredményeket ígér, az hazudik neked. Kemény, nagy akaraterőt igénylő edzést fogsz csinálni, hosszú időn keresztül, cserébe nagyságrendekkel jobb egészséget, fizikumot, vitalitást, közérzetet és önbizalmat fogsz kapni. Ja igen, és jó esetben plusz 10-15 év várható élettartamot.

 

Nem akarom egyedül mondani itt az okosságot, várom

majd mindenkinek a beszámolóit saját tapasztalatairól és kipróbált módszereiről. Írjatok a hibákról és tévutakról is, amit kipróbáltatok, hogy okuljunk belőle!

 

Hamarosan kezdünk. Készülj fel!

 

Mátyás

 
 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

Posted in Általános cikkek, Fitnesz and tagged , , , .

One Comment

  1. Kedves Mátyás!
    Nagyon tetszett a cikk!!! Szeretettel várom a folytatást.
    Üdvözlettel BÍró Gabi

Comments are closed.