“Ezt a receptedet jegyezd meg, hogy máskor is el tudd készíteni” – hallottam, úgyhogy most feljegyzem tartósan és biztosan nem fogom elfelejteni, hogyan is főztem a finomságot 🙂
Hozzávalók (3 adaghoz):
- 300 gr sárgarépa
- 100 gr zeller szár
- 80 gr fehérrépa
- víz
- só, fehérbors, kevés petrezselyem, fekete bors és szerecsendió
- 2/3 tyúkhúsleves kocka (pajzsmirigyeseknek étkezési sóval!)
- 2 dl Oké főzőtejszín
Elkészítése:
- a répát és a fehérrépát megpucoljuk, megmossuk és darabokra vágjuk
- a zellert felkarikázzuk
- feltesszük őket főni annyi vízben, hogy csak majdnem ellepje
- megfűszerezzük (a szerecsendió kivételével, a petrezselyemből csak kevés kell, a fehérbors domináljon jobban, a feketebors csak kevés legyen)
- ha puhára főttek, botmixerrel alaposan pépesítjük és felöntjük 2 dl Oké főzőtejszínnel (ez adalékanyag mentes)
- reszelünk rá frissen szerecsendiót
- ha szükséges, akkor öntsünk hozzá még egy kis vizet és kóstoljuk, elég sós-e.
Jó étvágyat!
Angelocska
Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.