Pikáns répa-zeller krémleves

 

“Ezt a receptedet jegyezd meg, hogy máskor is el tudd készíteni” – hallottam, úgyhogy most feljegyzem tartósan és biztosan nem fogom elfelejteni, hogyan is főztem a finomságot 🙂

 

 

Hozzávalók (3 adaghoz):

  • 300 gr sárgarépa
  • 100 gr zeller szár
  • 80 gr fehérrépa
  • víz
  • só, fehérbors, kevés petrezselyem, fekete bors és szerecsendió
  • 2/3 tyúkhúsleves kocka (pajzsmirigyeseknek étkezési sóval!)
  • 2 dl Oké főzőtejszín

 

Elkészítése:

  1. a répát és a fehérrépát megpucoljuk, megmossuk és darabokra vágjuk
  2. a zellert felkarikázzuk
  3. feltesszük őket főni annyi vízben, hogy csak majdnem ellepje
  4. megfűszerezzük (a szerecsendió kivételével, a petrezselyemből csak kevés kell, a fehérbors domináljon jobban, a feketebors csak kevés legyen)
  5. ha puhára főttek, botmixerrel alaposan pépesítjük és felöntjük 2 dl Oké főzőtejszínnel (ez adalékanyag mentes)
  6. reszelünk rá frissen szerecsendiót
  7. ha szükséges, akkor öntsünk hozzá még egy kis vizet és kóstoljuk, elég sós-e.

 

Jó étvágyat!

Angelocska

Angelocska Életmód

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.