Sajtos-hagymás kelt kifli

Készítsd el Te is ezt a finom sajtos-hagymás kelt kiflit, mely tökéletes reggelire vagy ebédre.

 

Hozzávalók egy kisebb adaghoz (6-7 darab):

150 g durumliszt
125 ml sovány tej
10 g friss élesztő
10 g kókuszzsír
csipetnyi cukor vagy kb. fél kiskanál méz
só ízlés szerint (én egy csapott kiskanállal tettem bele)

1 jó nagy fej hagyma (vagy 2 kisebb)
15 g kókuszzsír
só,bors ízlés szerint

 

A kenéshez, szóráshoz:

villával felvert egész tojás, sózva, borsozva
sovány sajt (én összesen 30 grammot szórtam rá)

 

Elkészítés:

1. Az élesztőt 50 ml langyos tejben, amiben a cukrot/mézet elkevertük, felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a maradék tejet meglangyosítva, és a kókuszzsírt. A robotgép gyúrókarjával közepesen lágy kelt tésztát dagasztunk (ha túl lágy lenne, kevés lisztet adhatunk még hozzá). Duplájára kelesztjük.

 

2. A hagymát finomra aprítjuk, és a 15 g kókuszzsíron megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hagyjuk kihűlni.

 

3. A megkelt tésztát durumliszttel szórt felületen fél cm-es téglalappá nyújtjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a hagymát. Pizzavágóval vagy derelyeszaggatóval háromszögekre oszjuk (kb. 10 centis oldalú). A háromszögeket az egyik szélesebbik részüktől kezdve óvatosan felcsavarjuk, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben kiflit formálunk belőlük. Letakarva további 20-25 percet pihentetjük.

4. Pihentetés után egész tojással lekenjük, és reszelt sovány sajttal szórjuk. 190 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Tippek:

1. A sajtot kihagyva, és a tejet vízzel vagy növényi tejjel helyettesítve tejtermék-mentes kifliket készíthetünk.

2. A hagyma helyett szórhatjuk a tésztát feltekerés előtt reszelt sovány sajttal is, vagy megkenhetjük sovány krémsajttal (esetleg mindkettő).

3. Aki használ fehérjeport, a durumliszt max. negyedét helyettesítheti vele (mivel sós süti, csak natúr fehérjepor jó hozzá).

 

Elkészítési idő: kelesztésekkel együtt kb. egy óra + sütés

 

Tápérték adatok:

Egy adagban (nálam 7 db kifli):
Kcal: 942,55, Szénhidrát: 125,18 g, Fehérje: 35,9 g, Zsír: 34,03 g

Egy darab kifliben:
Kcal: 134,65, Szénhidrát: 17,88 g, Fehérje: 5,13 g, Zsír:4,86 g

 

Betti
 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

image_print

Ez is érdekelhet

Posted in Diéta, Receptek and tagged , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérlek, írd be az alábbit * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.