Egyek sok fehérjét? Mégis miből? – Csirkemellből! – Vágnák rá legtöbben a választ. Aha, aha… viszont erre a reakció: az száraz…
Biztos száraz?
Szalonnával és hagymával tűzdelt, májjal töltött csirkemell recept
Sokak számára a legkiválóbb fehérje forrásként a csirkemell szolgál, és a fentieken túl az is igaz, hogy ha zsírosabb étrendet szeretnének követni, akkor azonnal a kolbászok, tepertő, tarja vagy csülök jut eszükbe és azt gondolják, a sovány húsokat mellőzni kell… Noha egyesek ezt állítják, egyáltalán nem igaz, hogy a zsírdús étrendben nem ugyanolyan jó már a csirke és a zsírosabb falatok választhatók csak. Sokan persze örömmel váltanak a csirke után, de ezután is igaz, hogy könnyen ízletesebbé tehetjük, ha nem csontszáraz húst készítünk. Nézzünk erre pár íncsiklandó és egyszerű variációt! Bolondítsuk meg kicsit azt a csirkemellet!
A mai recept véleményem szerint az egyik legfinomabb csirkemell, ami létezik, puha, lédús, ízletes.
Elkészítése :
- Szükségünk lesz egy egész csirkemell, csonttal, bőrrel (csont nélkülivel is működőképes, de akkor a máj kimarad….). Jó nagyot vegyünk, mert tölteni fogjuk. Mossuk meg, majd lazítsuk fel a bőrt. Vízszintesen mindkét oldalán vágjuk be egy hosszú, éles késsel 2-3-helyen a húst (majdnem a végéig vágjuk, lehetőleg a széleket hagyjuk ki, így „zsebeket” alakítunk ki), a belső részeket is sózzuk, töltsük meg a rétegeket negyedbe vágott vörös hagymával, húsos szalonnával, fűszerezzük frissen őrölt borssal.
- A tetején a bőre alá dugjunk májas-hagymás-majorannás tölteléket. Ehhez 3 darab csirkemájat megmosunk, szárazra törlünk és feldarabolunk, apróra vagdalt vöröshagymával, 2 gerezd áttört fokhagymával, kis majorannával, esetleg lenmagliszttel (elhagyható) összekeverjük.
- Egy üvegtálat kenjünk ki kókuszzsírral, pár csepp vizet csepegtessünk bele.
- Közepesen forró sütőben, fedetlenül ígéretesen finomra sül, belül puha omlósra, nem szárazra, a bőre viszont ropogós lesz.
Fogyasszunk hozzá frissen párolt zöldségeket vagy főzeléket.
Jó étvágyat!
Angelocska
Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.