Szaftos csirkemell receptek 1. – Tűzdelt, töltött csirkemell

Egyek sok fehérjét? Mégis miből? – Csirkemellből! – Vágnák rá legtöbben a választ. Aha, aha… viszont erre a reakció: az száraz…

 

Biztos száraz?

 

Szalonnával és hagymával tűzdelt, májjal töltött csirkemell recept

Sokak számára a legkiválóbb fehérje forrásként a csirkemell szolgál, és a fentieken túl az is igaz, hogy ha zsírosabb étrendet szeretnének követni, akkor azonnal a kolbászok, tepertő, tarja vagy csülök jut eszükbe és azt gondolják, a sovány húsokat mellőzni kell… Noha egyesek ezt állítják, egyáltalán nem igaz, hogy a zsírdús étrendben nem ugyanolyan jó már a csirke és a zsírosabb falatok választhatók csak. Sokan persze örömmel váltanak a csirke után, de ezután is igaz, hogy könnyen ízletesebbé tehetjük, ha nem csontszáraz húst készítünk. Nézzünk erre pár íncsiklandó és egyszerű variációt! Bolondítsuk meg kicsit azt a csirkemellet!

A mai recept véleményem szerint az egyik legfinomabb csirkemell, ami létezik, puha, lédús, ízletes.

 

 

 

Elkészítése :

  1. Szükségünk lesz egy egész csirkemell, csonttal, bőrrel (csont nélkülivel is működőképes, de akkor a máj kimarad….). Jó nagyot vegyünk, mert tölteni fogjuk. Mossuk meg, majd lazítsuk fel a bőrt. Vízszintesen mindkét oldalán vágjuk be egy hosszú, éles késsel 2-3-helyen a húst (majdnem a végéig vágjuk, lehetőleg a széleket hagyjuk ki, így „zsebeket” alakítunk ki), a belső részeket is sózzuk, töltsük meg a rétegeket negyedbe vágott vörös hagymával, húsos szalonnával, fűszerezzük frissen őrölt borssal.
  2. A tetején a bőre alá dugjunk májas-hagymás-majorannás tölteléket. Ehhez 3 darab csirkemájat megmosunk, szárazra törlünk és feldarabolunk, apróra vagdalt vöröshagymával, 2 gerezd áttört fokhagymával, kis majorannával, esetleg lenmagliszttel (elhagyható) összekeverjük.
  3. Egy üvegtálat kenjünk ki kókuszzsírral, pár csepp vizet csepegtessünk bele.
  4. Közepesen forró sütőben, fedetlenül ígéretesen finomra sül, belül puha omlósra, nem szárazra, a bőre viszont ropogós lesz.

 

 

 

Fogyasszunk hozzá frissen párolt zöldségeket vagy főzeléket.

 

 

 

Jó étvágyat!

Angelocska

Angelocska Életmód

 

 

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

 

 

image_print

Ez is érdekelhet

Posted in Diéta, Receptek and tagged , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérlek, írd be az alábbit * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.