Töltött tök (vega verzió)

Egy remek vega recept következik, ez az étel annak is ízlett, aki “húsfüggő”. De ha mégis szeretnétek hússal megcsinálni, akkor a gersli helyett 30 dkg csirkemellel lehet elkészíteni.

Szóval bátran ajánlom vegáknak és nem vegáknak egyaránt! Egészséges és finom!

 

Hozzávalók 2 főre:

– 1 kisebb tök (vagy közepes méretű cukkini)

– 15 dkg gersli

– 1 kisebb cukkini

– 1 kápia paprika

– 1 paradicsom

– 1 kisebb fej hagyma

– 2 gerezd fokhagyma

– zöldfűszer (pl. friss tárkony, vagy zsálya, rozmaring)

– 1 kicsi tejföl

– 5 dkg reszelt sajt vagy 1 csomag mozzarella sajt

– só, bors

 

Elkészítés

A tököt (vagy cukkinit) megmosom, levágom a szárát, majd kanál segítségével kivájom a belsejét. Beízesítem sóval, borssal, majd tepsibe teszem, kb. 2 dl vizet és egy kis olajat vagy vajat teszek alá, alufóliával lefedem. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig párolom (addig, amíg nem lesz puha).

Közben elkészítem a tölteléket. Az előre beáztatott gerslit sós vízben megfőzöm (kb. 30 perc). A hagymát felkarikázom, majd megpárolom. Utána beleteszem a felkockázott cukkinit, majd a fokhagymát. Sózom, borsozom, zöldfűszerekkel ízesítem. Amikor a cukkini már majdnem jó, akkor a kockákra vágott paprikát és paradicsomot is beledobom, és az egészet összepárolom. Utána hozzáteszem a tejfölt, és újból sózom, ha szükséges. Ezt csak 1-2 percig párolom már együtt, hogy ne csapódjon ki a tejfölből a víz.

Kiveszem a sütőből a tököt, majd beleteszem a tölteléket és megszórom a sajttal. Kb. 15 percig sütöm még.

Tejföllel kínálom.

Elkészítési idő: 1 óra

 

Timi

Minden szószban két kanál

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

image_print

Ez is érdekelhet

Posted in Diéta, Receptek and tagged , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérlek, írd be az alábbit * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.