Tonhalfasírt és csirkefasírt hamburgerhez

 

A hamburger az egyik legnépszerűbb gyorséttermi fogás, amit akár otthon is elkészíthetsz, sokkal egészségesebb formában!

 

Tonhalfasírt:

  • 55 dkg tonhalkonzerv
  • 2 tojás
  • 1 ek friss vagy szárított korianderlevél
  • 1 kk bors
  • 1 citrom reszelt héja

 

A tonhalat egy szűrőbe teszem és átnyomkodom, hogy ne maradjon benne sok olaj, ha várunk negyed órát, akkor magától is kicsöpög kicsit lenyomkodva. Utána beleteszem a többi hozzávalót is és összegyúrom. Ugyanúgy megsütöm, mint a csirkefasírtot.

 

 

Csirkefasírt:

Csirkefasírt és tonhalfasírt hamburgerhez

  • 50 dkg darált csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • bors
  • fél kk rozmaring
  • fél kk kömény
  • fél kk fehér bors
  • fél kk római kömény

 

A boltban a csirkemellet ledaráltatom vagy otthon húsdarálón darálom le. Utána a hagymát és a fokhagymákat apró kockákra vágom, majd a többi hozzávalóval összekeverem. Semmilyen zsemlemorzsa, kenyér, stb. nem kell hozzá. Nem lesz olyan száraz, mint egy hagyományos fasírt, hanem ragacsos marad, de úgy jó. Egy serpenyőben egy cseppnyi olajat melegítek és beleteszem a kézzel lapos pogácsának formált fasírtokat akkor, mikor már forró a serpenyő. Kb. 3-3-percet sütöm mindkét oldalát és kész is.

 

A fenti mennyiségekből 10-10 darab jön ki.

 

 

Timi

Minden szószban két kanál

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

 

 

image_print

Ez is érdekelhet

Posted in Receptek and tagged , , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérlek, írd be az alábbit * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.