Azok, akik picit fokozottabban figyelnek az alakjukra, sportolnak, tudják, hogy a túró remek táplálék. Diétába beilleszthető, sósan, édesen is fogyasztható fehérjeforrás. Személy szerint kedvenceim a túrós sütemények, közülük is egyik a következő kis torta, ami amellett, hogy hamar elkészül, nem bonyolult, egy születésnapra is megállja a helyét.
A piskóta hozzávalói:
- 3 tojás
- kevés citromlé, csipet só
- 15 g lenmagliszt
- 5 g karobpor (kakaóporral helyettesíthető)
- 10 g fehérjepor
- 1 evőkanál folyékony édesítő
- fél csomag sütőpor
A krém hozzávalói:
- 150 g túró
- 150 g krémsajt
- 100 g natúr joghurt
- édesítő
- pár csepp vanília aroma
- +lekvár, cukormentes (vagy ét-) csoki, gyümölcs
Elkészítés:
- A tojásokat egyben jó habosra felverjük egy csipet sóval, citromlével, édesítővel, majd beleforgatjuk a lenmagliszt, karobpor, fehérjepor és sütőpor keverékét. Ezt egy kisebb, kb. 18 cm-es tortaformában megsütjük.
- A krémhez összeturmixoljuk a hozzávalókat. Nem biztos, hogy szükség lesz az egész doboz joghurtra, ne legyen nagyon híg a krém! A különleges hatás kedvéért a krém egy részét sárga ételfestékkel színeztem.
- A kihűlt piskótát három részre vágjuk, mindhárom lapot vékonyan megkenjük házi cukormentes baracklekvárral, erre kerül a krém, így a tetejét is beborítjuk. Hangulattól függően díszíthető különféle módon, én darabolt cukormentes csokival és gránátalma magokkal szórtam meg.
- Ajánlatos fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Noémi
Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.