Túrós torta

Azok, akik picit fokozottabban figyelnek az alakjukra, sportolnak, tudják, hogy a túró remek táplálék. Diétába beilleszthető, sósan, édesen is fogyasztható fehérjeforrás. Személy szerint kedvenceim a túrós sütemények, közülük is egyik a következő kis torta, ami amellett, hogy hamar elkészül, nem bonyolult, egy születésnapra is megállja a helyét.

 

A piskóta hozzávalói:

  • 3 tojás
  • kevés citromlé, csipet só
  • 15 g lenmagliszt
  • 5 g karobpor (kakaóporral helyettesíthető)
  • 10 g fehérjepor
  • 1 evőkanál folyékony édesítő
  • fél csomag sütőpor

 

A krém hozzávalói:

  • 150 g túró
  • 150 g krémsajt
  • 100 g natúr joghurt
  • édesítő
  • pár csepp vanília aroma
  • +lekvár, cukormentes (vagy ét-) csoki, gyümölcs

 

Elkészítés:

  1. A tojásokat egyben jó habosra felverjük egy csipet sóval, citromlével, édesítővel, majd beleforgatjuk a lenmagliszt, karobpor, fehérjepor és sütőpor keverékét. Ezt egy kisebb, kb. 18 cm-es tortaformában megsütjük.
  2. A krémhez összeturmixoljuk a hozzávalókat. Nem biztos, hogy szükség lesz az egész doboz joghurtra, ne legyen nagyon híg a krém! A különleges hatás kedvéért a krém egy részét sárga ételfestékkel színeztem.
  3. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, mindhárom lapot vékonyan megkenjük házi cukormentes baracklekvárral, erre kerül a krém, így a tetejét is beborítjuk.  Hangulattól függően díszíthető különféle módon, én darabolt cukormentes csokival és gránátalma magokkal szórtam meg.
  4. Ajánlatos fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.

 

 

Noémi

Fittnass

 

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

 

 

image_print

Ez is érdekelhet

Posted in Receptek and tagged , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérlek, írd be az alábbit * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.