A kép illusztráció. Forrás
Tökéletes, pár perc alatt elkészíthető desszert, amely a diétáddal is összhangban lehet.
Nálam biztos elkészül! 🙂
Zserbó golyók
Hozzávalók (kb. 20 gombóchoz):
- 150 gr aszalt sárgabarack
- 150 gr darált dió
- vanília
- fél citrom reszelt héja
- 2 evőkanál felfőzött almasűrítmény / sárgabarack sűrítmény vagy xilites sárgabarack lekvár
- 2-3 tábla 70-90% olvasztott csokoládé
Elkészítés:
- A sárgabarackot 1-2 órára beáztatjuk.
- Leöntjük a víz nagy részét, kevéskét hagyunk csak, épp annyit, hogy tudjuk turmixolni.
- Összekeverjük a dióval és a többi hozzávalóval és hűtőben pihentetjük kicsit a masszát.
- Vizes kézzel golyókat formázunk belőle.
- Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, a golyókat pálcikára szúrjuk és egyenként a csokoládéba forgatjuk.
- Tegyük folpack-kal fedett tálcára őket.
A tetejét megszórhatjuk darált dióval. Ha kis időre fagyasztóba tesszük, a csokoládé azonnal megdermed.
Jó étvágyat!
Angelocska
Angelocska-Életmód
Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.
Pingback: Adventi naptár | Metálozott testek
Az almasűrítményt/sárgabarck sűrítményt hogyan kell elkészíteni?
Szia!
Egyszerűen felfőzöd kevéske vízzel és pürésíted 🙂