6 perces edzés elszántaknak

Időről időre érdemes elővenni régebbi edzéseinket, hogy leellenőrizzük a fejlődésünket. Ha lesz közületek, aki most elvégzi és megírja kommentben az idejét, én is újra megcsinálom, mérve az időmet! Ki lesz a gyorsabb, ki lesz a keményebb?

 

Figyelem, csak haladóknak!

 

Mi a feladat?

időre kell elvégezni 10 G.I. Jane felugrást, 10 V sit-up, ebből 5 kört egymás után. Tehát mindkettőből összesen 50-et fogsz elvégezni az edzésidő alatt. Nem lehet másképpen mixelni, 10-10 a sorrend.

 

Fontos: törekedj a helyes kivitelezésre! A tökéletes forma sokkal fontosabb, mint a kapkodás, formavesztés. Ne akarj a gyakorlatok hatásának rovására gyorsabb lenni, mert azzal semmit sem nyersz (viszont egy jó sérülést könnyen szerezhetsz). Edzés előtt bemelegítés, utána nyújtás, még akkor is, ha csak 6 percig tart!

 

 

A gyakorlatok:

 

G.I.Jane felugrás:

  • lábszárakon és sarkakon ülsz,
  • hirtelen felugrással guggolásba vágod  magad,
  • majd felugrasz a levegőbe és ezzel együtt a térd mellkashoz húzod, valamint a térdedre csapsz.

 

A kéz csak akkor érhet le, amikor ismét a sarkadra ülsz, felugrásnál nem! Matrac kell és térd alá érő nadrág a súrlódások elkerülése érdekében. 10 ismétlés

 

 

 

V sit-up:

  • hanyatt fekszel, a nyújtott kezek fej fölött a földön,
  • innen emeled a nyújtott lábakat és a nyújtott karokat egyszerre, törzs és láb is emelkedik, a kézfejek és lábfejek a levegőben “félúton” érintkeznek. Azért V, mert csak a feneked marad lent és egy V-t alkot a tested. 10 ismétlés

 

A gyakorlat csak akkor sikerülhet, ha a lábemelés és a lebegőülés is már jól megy…

 

 

Ne feledd, 5 köröd van.

 

A V sit-up nem lesz nehéz, ha haladó vagy, az lesz a pihenőrésze!

 

Az én időm kereken 6 perc. Hajthattam volna jobban is, azonban a helyes kivitelezés fontosabb az extra gyorsaságnál, formavesztésnél és sérülésveszélynél, ahogy már írtam.

 

Várom az idődet! Remélem, gyorsabb vagy nálam, mert akkor lesz mi motiváljon, hogy én is ismét elvégezzem ezt a kis edzés, immáron kevesebb, mint 6 perc alatt.

 

Ha nem megy még a V-ülés, csinálj meg 100 G.I. Jane ugrást időre és mondd meg, mennyi volt. Én is szeretném lemérni. Versenyezzünk!

 

 

Metálozott testet,

Angelocska

Angelocska – Workout Girl

 

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

Posted in Edzéstervek and tagged , , , , .