A félmaratonig meg sem állok: Annu sikertörténete

 

A Metálozott testek új cikksorozatában maguk az olvasók számolnak be sikertörténeteikről. Elsőként Annu motivál minket nagyszerű teljesítményével!

 

Ha elhatározol valamit, akkor azt meg is tudod valósítani, csak akarni kell! 🙂

 

 

Mindig is meghatározta a sport az életemet (édesanyám testnevelő tanár volt, én pedig sportszervezőként tanultam), főiskola alatt úsztam, futottam, de komolyabban az elmúlt 1-2 évben kezdtem el vele foglalkozni.

 

A futással sosem voltam annyira kibékülve, inkább csak “muszájként” fogtam fel. Majd jött egy “kattanás” és kb. 2 évvel ezelőtt rákaptam. Eleinte csak 2-3 km-eket futottam, mivel többet nem is bírtam volna… Az állóképességem akkoriban elég gyenge volt, úgy gondoltam, muszáj fejleszteni. Alkalomadtán egy barátnőmmel kijártunk kocogni Budán a Csörsz pályára, nem igazán figyeltük az időt, mindig csak bizonyos távokat mentünk. Ezen időszak alatt a szintentartás végett aerobikozni jártam heti 3x.

 

Majd jött az elhatározás, hogy valamilyen versenyen próbáljuk ki magunkat. 2011-ben elindultunk a Vivicitta futóverseny 3,5 km-es szakaszán. Utólag visszagondolva jót mosolygok ezen a kis távon. Ahhoz képest, hogy a kondícióm nem volt a legjobb, egész értékelhető időt futottam.

 

Majd 2012-ben egy haverommal kitaláltuk, hogy 3-as váltóban lefutjuk a félmaratont. 7km fejenként… Hm… nem sokat gondolkodtam rajta, belevágtam. Konkrét edzéstervem nem volt, csak futottam annyit, amennyi jól esett. Ez általában egy szigetkört jelentett. Nem tudom, mi okozza -talán a versenyszellem, a hangulat, a kihívás-, de életem legjobb idejét futottam akkor.

 

Ezen felbuzdulva szeptemberben bevállaltam a 10km-t, hiszen a kondícióm a futásoknak és az aerobik óráknak köszönhetően egyre jobb lett. Rosszabbra számítottam, de ekkor is elvárásaimat felülmúlva teljesítettem.

 

Megfordult a fejemben a gondolat, hogy valamikor a közeljövőben (mondjuk egy éven belül) le kéne futni a félmaratont, mostmár egyedül. Kitűztem időpontnak a következő év szeptemberét. Majd egyik barátom fülembe ültette a bogarat, hogy miért nem futom le tavasszal?! Erősen ellenkeztem, majd fokozatosan kezdtem átállítani az agyam… Miért ne tudnám megcsinálni? Felkészülök rá tisztességesen és menni fog. Sajnos az időjárási viszonyoknak “köszönhetően” sosem tudtam egyben lefutni a 21 km-t, mindig csak kisebb szakaszokban. Emellett heti 3-4 alkalommal erősítő, g-flex és kettlebell órákra jártam, melyek keményen megdolgoztatták az összes izmom, s az állóképességem is fokozatosan javult.

 

Jött a nevezés ideje kb. 1 hónappal a verseny előtt, már nem fordulhattam vissza. Abban bíztam, hogy az utóbbi hónapokban elég erősen felfejlesztettem a kondim, bíztam magamban. Eljött a “nagy nap”. Be voltam tojva rendesen… Majd elindult a “móka”. A 7.- 8.km után vártam valamiféle holtpontot, de nem igazán jött el. Végigtoltam az egészet, közben gondolkodtam az élet nagy dolgairól. 🙂 Egyedül a térdem kezdett fájni, de ezen felül más problémám nem volt. Majd elérkezett az utolsó km. Meglepő módon, de volt erőm még begyorsítani, “nehogy már kocogva érjünk be a célba“. 🙂 Sikerült. Megcsináltam. Persze futhattam volna jobb időt is, de nem izgat, mert tudom, hogy a következőn sokkal jobb leszek! 🙂

 

annuvivicitta

 

Szóval tényleg csak annyit mondanék: No excuses 🙂 Ha elhatározol valamit, akkor azt meg is tudod valósítani, csak akarni kell! 🙂

 

 

Szoboszlai Annu

 

 

 

Legyél Te a motiváló erő!

Sikerült elérned a célodat? Függetlenül attól, hogy az áhított álomalak lett a Tiéd, jelentős javulást értél el egészségi állapotodban, vagy egy kimagasló sportteljesítménnyel büszkélkedhetsz, írd meg történetedet, illusztráld néhány fényképpel (alakváltás esetén mindenképpen a sajátjaiddal!), és szívesen kitesszük a weboldalra a TE történetedet.

Várjuk sikertörténetedet az angelocska@gmail.com e-mail címre!

Gyűjtsd be a Neked járó ELISMERÉST!

 

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

Posted in Sikertörténetek and tagged , , .