A legegyszerűbb gyakorlatsor a formás lábakért – Adventi naptár 4.

 

A következő pózok kitartása nagyon jól fejleszti az egyensúlyt, a folyamatos egyensúlyozáson keresztül pedig az erőt is, az erővel együtt pedig szép, formás izomzatot eredményeznek. Ez a legegyszerűbb lábformálás, ami létezik, viszont amennyire egyszerűnek tűnik, olyannyira nehéz és hatásos. Mégis kezdők is elvégezhetik.

 

Két részletben hozom a pózokat, ma és holnap, hogy fel tudj készülni a következők érkezése előtt. Előbb gyakorold csak a maiakat és ha majd jól mennek, hozzájuk építheted azokat, amelyeket holnap hozom (bár lehet, hogy csak jövő héten alkalmazod azokat).

 

A pózokat lehetőleg megszakítás nélkül érdemes végezni, tehát a nem dolgozó lábat lehetőleg ne tegyük le a földre. Nem kötelező azonban azonnal az összeset tudni. Ha eddig nem ismerted őket, javaslom, hogy egyesével gyakorolgasd, majd ha már kezd jobban menni, fűzd őket egy gyakorlatsorrá. Előtte a bemelegítés kötelező. Az első pózhoz szükség van arra, hogy magabiztosan, egyenes háttal, nem görnyedve meg tudd fogni a lábujjadat. Amíg ez nem megy, addig a póz kipróbálását is el kell halasztanod.

 
 

A legegyszerűbb gyakorlat a formás lábakért

 

adventi4_21. Állj egyenesen. A képen látható módon az egyik kezedet helyezd a derekadra, a másikkal fogd meg a hajlított, felhúzott lábad nagyujját.

 

 

 

 

 

 

 

Majd nyújtsd a lábadat. Számolj lassan 10-ig, míg kitartod a pózt.

adventi4_3

 
 

2. Engedd el a lábujjadat, tartsd vízszintesen a lábadat. Számolj lassan 5-ig.

 

adventi4_4

 

3. A fenti pózból engedd le lassan a lábadat, de ahelyett, hogy letennéd a földre, hajlítsd enyhén mindkét térdedet. Vidd hátra a lábadat, miközben a nyújtott karjaidat előre emeled. Egészen addig dőlj, amíg a tested egy vízszintes egyenes nem lesz. Ekkor nyújtsd ki a lábaidat, azt is, amelyiket hátra vitted, és azt is, amelyiken állsz. Nyújtsd a testedet, próbálj lábból és karokból megnyúlni. Számolj lassan 10-ig. Ügyelj, hogy a csípőd ne billentsd felfelé. A hasad nézzen a föld felé.

 

simplest

 

Ismételd meg a másik oldalra is.

 

Holnap folytatjuk 🙂

 

 

Metálozott testet,

Angelocska

Angelocska Életmód

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

 

Posted in Edzéstervek and tagged , , , , , .