Fenevad a felkaron

Ha nevet kéne adnom a tricepszeimnek, akkor Kerberosz lenne mindkettő, mert hatalmas háromfejű szörnyetegek. Na jó, ez rossz volt, de a szóviccek a gyengéim.

 

Go Hard or Go Home!

tolódzkodás és fekvőtámasz olyan alapgyakorlatok, amik (egyes variációk kivételével) remekül dolgoztatják a tricepszet, aminek ereje számos gyakorlatot megkönnyíthet. Ilyenek például a kézállás, HSPU/kézállásban karhajlítás-nyújtás, támasztartások (gyűrűn támasz, támasz ülőtartás/L-sit, stb.).

 

 

Ebben a rövidke kis cikkben két gyakorlatot mutatnék be, amiket egy edzés végén alkalmazhatsz befejezőknek/kivégzőknek, de önmagukban is megállják a helyüket, mint célzott tricepsz gyilkolók.

 

 

 

Tricepsz fekvő

A mozdulat semmi más, minthogy alkartámaszból (tehát bónusz törzsedzés is egyben) feltoljuk magunkat fekvőtámaszba. Könnyítésként végezhetjük térdeinken támaszkodva, illetve a kezeinket előrébb tolva. Minél lejjebb megy a könyököd a tested vonalában, annál nehezebb. Szóval a kiinduló helyzetek:

 

  • Térdelve alkartámasz, könyökök egy kézfejnyivel előrébb, mint a vállak
  • Térdelve alkartámasz, könyökök a vállak alatt
  • Térdelve alkartámasz, könyökök egy kézfejjel a vállak mögött
  • Teljes alkartámaszban ugyanaz, mint a fenti három
  • Teljes alkartámasz, lábak padon támasztanak

 

 

 

2:32-től

 

 

Hátsó fekvőtámasz

Ez alatt nem a padon/széken/ágyon végezhető tolódzkodást értem, a hátsó támasz itt most a földön van, és a fekvőtámasz közben hassal felfelé nézel. A tartás közben a derekat tartani kell, nem szabad ágyéknál megtörni. A tartásból adódóan a derekad és vállaid is kapnak egy jó kis edzést.

 

 

 

2:46-tól

 

 

Szép napot és jó edzést!

 

Samu

Mozogj-Tanulj-Szeress

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook csoporthoz, hogy mindig értesülhess aktuális írásaink megjelenéséről.

 

Posted in Edzéstervek, Saját testsúlyos edzés and tagged , , , .